Търсене в този блог

четвъртък, 3 октомври 2019 г.

Превенционна медицина и биологична обратна връзка - участие на Стоян Везенков в предаването Кариери на ТВ Европа

Здравеопазването и образованието са двата стълба, върху които се изгражда едно гражданско общество. Реализацията на човека в личния и професионалния си живот се постига само ако сме здрави. Преди да се стигне до телесни оплаквания, симптоми и заболявания човек може да предприеме редица мерки, за да поддържа здравето си и добро качество на живот. Това е предмет на превенционната медицина, но и основна наша индивидуална грижа чрез познаване на себе си и научаване на разнообразни начини за справяне с ежедневните проблеми. 

Съвременните невронауки отделят основно място на саморегулацията в човешкото тяло и неговите естествени резерви и способности за самопомощ в сън и покой, в различни дейности и ситуации, в различни взаимоотношения и конфликти.
Възникна належаща необходимост от откриването на първия български научно-изследователски и научно-приложен Център за приложни невронауки, София, в който освен безлекарствена терапевтична дейност с биологична обратна връзка (биофийдбек и ЕЕГ неврофийдбек) се развива широка образователна, информационна и консултантска дейност в областта на превенцията и промоцията на здраве, върхови постижения или просто подобряване качеството на живот на всеки.

Цялото интервю с д-р Стоян Везенков в предаването Кариери на ТВ Европа с водещ Софи Топалова можете да видите в клипа, публикуван тук.
"Превенционната медицина ще бъде основен акцент в здравеопазването на бъдещето..."
д-р Стоян Везенков

1 коментар: