Търсене в този блог

вторник, 1 октомври 2019 г.

Как точно психиката и тялото се разболяват взаимно?

Открита лекция, която ще изнесе д-р Стоян Везенков на Фестивала "Свободата да бъдеш", който ще се проведе на 16 ноември 2019. Лекцията е часто от програмата на Фестивала, включваща 33 лекции, практики, семинари и дръм съркъл, които се провеждат в 4 зали в Интер Експо Център с общ капацитет 800 места.

Как точно психиката и тялото се разболяват взаимно?

На лекцията ще се запознаете с основите на психосоматичната медицина и съвременните невронаучни открития, които поставят проблема за "превъзходството" на психиката над тялото или обратно. Всички знаем, че 80% от заболяванията са психосоматични (хипертония, мигрена, астма, тревожни разстройства, панични и страхови разстройства, диабет, автоимунни заболявания), тоест тялото страда и боледува заради конкретна психична причина. Но кои са точните механизми на разболяване все още са гореща тема и в психологията, и в медицината.
На лекцията ще бъдат приведени конкретни примери за доказана "връзка" между психични процеси и разрушаване на финия баланс в тялото на ниво неврофизиология.

Научете повече за събитието тук!

1 коментар:

  1. Casino Poker Tournament Texas Holdem Tournament 2021
    The most popular Poker Tournament Texas Holdem Tournament is 유흥가 held in Houston, TX 카지 on the hottest weekend of the year 라이트닝 바카라 with over a dozen 1xbet mobi winners 블랙 잭 규칙 competing for

    ОтговорИзтриване